Duurzaamheid met Nico van Leeuwen van Solar 2 Solar
Duurzaamheid met Nico van Leeuwen van Solar 2 Solar

Rachelle den Hartog AkzoNobel Duurzaamheid

Onze klant op het podium: Nico van Leeuwen over duurzaamheid, Solar 2 Solar

Project: Corporate identiteit + (online) Marketingstrategie Solar 2 Solar

 

Zonnepanelen. Grote zakelijke projecten, kwaliteit, toekomstvisie en twee partijen die fuseren. Dat bracht de nodige communicatieve vraagstukken met zich mee. Wij vroegen mede-oprichter en directeur Nico van Leeuwen naar zijn start, zijn ambities en de relevantie van duurzame zonne-energie.

 

Hoe is het idee gekomen om Solar 2 Solar op te richten?

Dat idee is ontstaan omdat ik op zoek was naar een partij die de kwaliteit kon leveren die ik verkocht. Achteraf wordt er in een project achteraf in de uitvoering vaak bezuinigd om kosten te besparen, wat nadelig werkt in kwaliteit en veel vraagt in service en onderhoud. In voorgaande functies was ik onderhand meer bezig met de juiste uitvoering van de verkochte projecten, dan met het verkopen van nieuwe projecten. Verkoop heeft een goede achterban nodig. Dat is de reden waarom Solar 2 Solar is opgericht. Ik wilde de klant een kwalitatief goed systeem bieden waarbij zij in alle facetten van het project wordt ontzien en ondersteund. Dat geeft de klant vertrouwen.

Wat is jouw functie binnen Solar 2 Solar en wat vind jij het leukst om te doen?

Mijn functie is naast de verkoop van onze diensten als commercieel frontman, het fuseren en opbouwen van ons nu full service bedrijf in samenwerking met het vroegere Van Dyck Solar. Op een manier waar medewerkers en klanten centraal staan. De relatie staat voorop. Ik ben van mening dat het inzetten van talenten resulteert in een prettige werksfeer, tevreden klanten en een succesvolle (lees: winstgevende) organisatie.

Wat is jullie visie met Solar 2 Solar?

Onze visie bij Solar 2 Solar is om bij te dragen aan een duurzame groene wereld door de duurzaamheidshub te zijn voor zakelijke levering van zonnepanelen. Ons licht staat op groen voor ieder terrein dat nu nog onbenut wordt.

Onze missie is om onze zakelijke klanten volledig te ontzorgen in het halen van hun idealistische doelstellingen en de wettelijke verplichtingen op het gebied van groene stroom door het gebruik van zonnepanelen. Als full service leverancier vragen wij voor hen de SDE+ subsidie aan, regelen financieringen, plaatsen en monitoren de zonnepanelen voor de komende 15 jaar. Daarin staan positieve acceleratie, innovatie en plezier bij ons voorop.

Hoe zie je de toekomst van de zonnepanelen?

Zonnig. De techniek van zonnepanelen zal zich blijven ontwikkelen en verschillende duurzame technieken zullen elkaar versterken. Zoals zonnepanelen in combinatie met warmtepompen, waterstof, windenergie, elektrisch rijden, (ont-)/laden op, het grid, etc. Het mooie van de transitie naar duurzame energie is wel dat we alle mogelijke technieken nodig hebben om de klimaatdoelstellingen te halen. Het is de eerste, complementaire markt waarin alle innovaties en ontwikkelingen elkaar versterken.

Respect voor de natuur brengt meer respect voor elkaar.

Duurzaamheid Solar 2 Solar

Waarom is groene energie zo belangrijk?

Het is dé vervanger van het oude tijdperk met fossiele brandstoffen. Elektriciteit is de toekomst. Belangrijk is dat we de aarde met meer respect behandelen en duurzamer met haar bronnen omgaan. Respect voor de natuur brengt meer respect voor elkaar.

Wat zijn de misverstanden die mensen nog steeds denken over zonnepanelen?

Dat zonnepanelen een negatieve invloed hebben op het klimaat en/of het grondstofproblematiek. Maar dit is onhandig zo te schrijven, dat begrijp ik. Laat ik het zo formuleren: twee van de misverstanden zijn dat het investeren in zonnepanelen onrendabel is of dat je beter kunt wachten totdat de techniek zich verder heeft ontwikkeld. Die technische ontwikkeling zal voorlopig wel doorgaan, toch is het NU de tijd over te gaan, bij te dragen aan milieu en aan je eigen portemonnee.

Allemaal ten bate van service en kwaliteit. Ik ben blij dat ik nu met Solar 2 Solar dat zelf kan bewaken in de hele keten van het proces.

Waar zien jullie Solar 2 Solar over 5 jaar?

Door prachtige projecten te realiseren en mensen met service en aandacht bij te staan in de transitie naar groene energie is groei is onze eerste ambitie. Zodat we meer armslag hebben in onze groene ambities. Een van de concrete plannen is om een bredere markt aan te boren met grotere PV-installaties, mogelijk in het buitenland. Een ander is het verder inzetten van servicecontracten om ook de klant te supporten in de financiële kant van een project. Verder blijven we altijd open staan en op zoek naar samenwerkingsverbanden met partijen die ons ondersteunen om de klant een breder en completer pakket van diensten en service aan te bieden. Allemaal ten bate van service en kwaliteit. Ik ben blij dat ik nu met Solar 2 Solar dat zelf kan bewaken in de hele keten van het proces.