Sustainability University AVM Moment
Sustainability University AVM Moment

AVM Moment Design to Sustainability University

 

Duurzaamheid klopte flink bij ons aan de deur dit najaar. Om een beter gesprek over duurzaamheid aan te kunnen, content erover te verzorgen en het te visualiseren gingen wij naar de Sustainability University. TheRockGroup bood het platform en wij spraken er duurzaamheidsmanagers van onder meer de Rabobank, Rituals, VGA, Tommy Hilfiger en Plieger.

State of the Sustainability Profession

TheRockGroup is een ambitieus consultancy bureau dat de transitie naar een economie en samenleving waarin duurzaamheid centraal staat helpt te versnellen. Zij werken aan innovatieve oplossingen samen met vernieuwers, het bedrijfsleven en beleidsvoerders. Ook dit jaar organiseerden zij State of the Sustainability Profession. Dit is hét evenement exclusief voor en door de MVO/duurzaamheid professional die zichzelf en binnen het vakgebied wil blijven ontwikkelen. Met de centrale vraag: hoe borg ik duurzaamheid effectief in mijn organisatie.

Wij namen een diepe duik in deze duurzaamheidsuniversiteit en snoven heel veel kennis op. Onder meer over re-commerce waarin duurzaamheid opnieuw moet worden bekeken vanuit een levensduur-eis, waarin kwaliteit uiteindelijk tot duurzaamheid moet leiden. We namen de rol van ondernemerschap en het omdenken in de taak als MVO/duurzaamheid professional onder loep en maakten innovatie tot een kerntaak binnen het vinden van antwoorden in de duurzaamheidsvraagstukken.

Duurzaam Design

Als wij onze design- en marketingbril opzetten, is het hele duurzaamheidsvraagstuk als een puzzel die passend moet worden gemaakt op een organisatie en een merk. In welk onderdeel van de bedrijfsvoering is duurzaamheid direct relevant en toepasbaar te maken? Hoe past het binnen een merk om daar intensief op in te zetten en het actief onderdeel te laten zijn van de communicatie? Wat zegt het over de corporate values en hoe bewaken wij in het algemeen niet alleen het milieu, maar ook de continuïteit van een bedrijf.

Dat maakt dat commercie zich ook laat gelden binnen het onderwerp duurzaamheid. Duurzaamheid kan alleen gedragen worden als het ook wordt geadopteerd en beloond door de maatschappij. Als organisatie wil je dan ook juist bewoorden, visualiseren en communiceren hoe sustainable jouw bedrijf is. Dat is onder meer een duurzaamheidsvraagstuk dat wij als full service ontwerpbureau kunnen ondervangen. Helemaal nu wij – nog – beter weten wat de uitdagingen en doelen zijn. Lang leve de universiteit!